tirsdag 27. oktober 2009

Linstoff

Linstoffet fra CheapFabrics har kommet! Det er ikke så tynt som jeg håpet, men ganske mykt, ypperlig for å fore kjolen med! I tillegg er det ikke helt hvit, mer offwite, og det er kanskje mer historisk korrekt.
Jeg vet ikke helt om jeg skal bruke det til å lage chemise, for stoffet er ganske tettvevet. Men først skal jeg vaske det for å unngå at det krymper i ettertid, og da kan vi se...

Uppdate... Jeg er faktisk litt skuffet over det linstoffet... Ikke bare det er for tett-vevet, det er stretch i tillegg! Hm... Hva skal jeg gjøre nå?...

2 kommentarer:

 1. Jeg syr også en 'gammel' kjole for tiden. Vil bevise ovenfor med selv at jeg får det til. Men jeg lurer på hva du bruker som spile i skjøtet, for å få den rette formen? Hvor får du tak i slike spiler ?

  SvarSlett
 2. Jeg bestiller dem på internett fra http://alysse-creations.info/
  Og da bruker du ikke disse spilene i selve skjørtet, men lager pannier (her finner du info om åssen de lages http://www.ferdalump.com/panniers.html)
  Før brukte jeg metallspiler, men skal ikke gjøre det mer, for det er vanskelig å håndtere dem (du kan ent. prøve dem, men SÅ SMALE SOM MULIG!) Forrige gang bestilte jeg metallspiler (baleine acier pour joupon et crinoline) som var 11 mm brede, og angret veldig på det. Så mitt tips er enten de smaleste metallspiler eller de tykkeste plastspiler (baleine plastique en rouleau), og ikke spiralspiler så klart :))))
  Lykke til! :)))

  SvarSlett