mandag 31. august 2009

Ting jeg har 1

Tja... For en kostyme-frelst er det ikke nok med å ha sydd en kjole eller to, ett korsett eller to og å ha laget ett par broderte hengelommer og de berømte pannier. Det er en masse småting man trnger i tillegg: strømper, sko, parykk (hvis man ikke har en tykk og lang manke selv), hatter, vifte, smykker, sminke og masse annet krims-krams. Noe av dette har jeg skaffet meg alt, resten leter jeg etter fortsatt. Her er det noen av funnene:

Nr.1 Parykk.
Det var ikke lett, men jeg har omsider funnet 2 stykker, som er OK.
Denne er i ganske grei kvalitet, det går fint an å gre den. Kjøpt herfra
Denne parykken med lange bustete krøller er kjøpt her. Denne er i mye dårligere kvalitet, men den er billig og er brukbar for å lage sen-rococo frisyrer, som for eksempel disse:

Flere internett-funn:
Her finnes det noen som er veldig brukbare, her er det en i hvit, og her her fant jeg en fantastisk parykk, men den var dessverre utgått!!! Jeg bare må legge ut bilde av parykken selv om det ikke er mulig å få tak i den:


Jeg har også funnet en veldig god "gjør-det-selv" manual om hvordan man lager en 1770-talls "pouf" (enten av en parykk eller av sitt eget hår).

Og enda en bilde-manual har jeg funnet på en russisk nettside. De som ikke kan russisk kan bare ta det med ro, fordi det er ikke så mye å hente fra selve teksten uansett, men bildene er bra:

4 kommentarer:

 1. Min styvdotter har den andra peruken du visade - den blev riktigt bra!

  Jag tänkte köpa den första (Mrs Lovitt?) förra året men den var slut överallt. Har du lagt om den? Vore kul att se hur det blev!

  SvarSlett
 2. Jeg bruker den som den er, bare ordner litt på de nange "korketrekkere"(krøllene)bak. Bruker også å gre mitt eget hår som vokser nærmest pannen over parykken foran, og da ser man nesten ikke at det er parykk (har også brunt hår)! Den er billig og bra!

  SvarSlett
 3. Peruken från den ryska sidan var inte heller så dum! Wow!

  www.revy.se har billiga peruker, men det kanske inte blir så billigt med porto till Norge...

  SvarSlett
 4. Ja, fine de og, men de er hvite, og jeg må ha brune. Og det har visst seg at det er faktisk billigere å kjøpe parykker fra utlandet (UK, for eksempel), med porto og alt blir det uansett billigere enn å kjøpe i Norge eller i Sverige for den saks skyll. Denne Mrs. Lovvit parykken kostet meg bare 150 NOK alt i alt! (men da også GPB kurset var lav :))))

  SvarSlett